Kurja očesa

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. So trnu podoben tujek iz poroženelih celic, ki imajo sposobnost prodiranja v spodnje plasti kože, ki so prepredene z živci. Če pride do pritiska na kurje oko, sprožijo te “korenine” pogosto močne bolečine. Kurja očesa nastanejo zaradi konstantnih pritiskov na določeno mesto, če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.


Zatrdela koža in razpoke na petah

Trda koža na nogah je skupek odmrlih in poroženelih celic, ki se nahajajo na povrhnjici. Na stopalih je ta plast toliko močnejša, saj gre za najbolj utrjen predel kože, ki je stalno izpostavljen različnim pritiskom telesa. Odmrle celice se najpogosteje nalagajo na peti, pri starejših tudi na palcih na nogah in pod blazinicami ostalih prstov. Zaradi prevelikega nalaganja roževine se radi pojavijo otiščanci.Proti tvorbi trde kože veliko naredimo, če si redno mažemo stopala z ustrazno kremo.


Vraščeni nohti

Vraščanje nohtov je pogosta nevšečnost. Zlasti ranljivi so nohti palcev na nogah. Vraščene nohte povzročajo nepravilno striženje nohtov, pretesna obuvala in uživanje nekaterih zdravil (retinoidov). Stranski del nohta se zaviha navzdol, v stransko kožno gubo. Pri tem povzroča bolečino, pogosto pride do okužbe z mikroorganizmi, temu pa sledita vnetje in otekanje. Priporočamo ukrepe, s katerimi preprečimo nastajanje takšnega stanja – primerna obuvala, striženje nohtov naravnost, v našem salonu pa izvajamo tudi saniranje vraščenega nohta in zdravljenje z BS SPONKAMI.


Nekaj nasvetov za zdrava stopala

• Umivajte si noge redno, da preprečite nastajanje glivičnih okužb, po umivanju temeljito zbrišite stopala
• Vsakodnevno mazanje stopal z kremo
• Uporabljajte posebne medicinskih pudrov za stopala, antiperspirantov in osvežujočih sprejev;
• Masirajte si stopala, da se krvni obtok pospeši;
• Redno krajšajte nohte tako, da jih odrežete naravnost, da preprečite vraščanje nohtov;
• Nosite bombažne nogavice, da absorbirajo vlago vaših nog;
• Kupite pravilne čevlje, ne preozke, nizke pete

Blog

Problematična stopala