Kdo si ne želi lepih, močnih in zdravih nohtov na rokah?

Roke so podobno kot obraz ves čas izpostavljene, zato je prav, da za njih dobro skrbimo in so urejene. Lepi, urejeni nohti lahko zelo pozitivno vplivajo na našo samopodobo, hkrati pa nam lahko veliko povejo o našem zdravstvenem stanju. V nadaljevanju bomo z vami delili 5 nasvetov, kako poskrbeti za močne in zdrave nohte na rokah.

Zdravi nohti odražajo tudi naše notranje zdravje (foto: Kozmetični salon Ave)

  • PREHRANA: Zdrava prehrana, bogata z beljakovinami, vitamini in minerali, lahko pomaga pri krepitvi nohtov. V svojo prehrano vključite hrano, kot so oreščki, avokado, zeleno listnato zelenjavo, jajca… Vsa našteta živila vsebujejo potrebne snovi za zdrav izgled nohtov. Nohtom, ki so tanki in rastejo počasi najverjetneje primanjkuje beljakovin in cinka. Nohti, ki se cepijo, luščijo in postanejo krhki pa so lahko znak pomanjkanja beljakovin, vitamina A, B2, kalcija, magnezija, silicija, joda in železa.
  • HIDRACIJA: Poleg prehrane je pomembna tudi dobra hidracija. Govorimo o notranji hidraciji t.j. vnos zadostne količine vode v telo. Poleg te, pa lahko na stanje nohtov vplivamo tudi z lokalno hidracijo, v obliki vlažilnih krem, s katerimi navlažimo nohte in ob nohtno kožico. Poleg redne uporabe kreme svetujemo tudi uporabo negovalnih olj, ki preprečijo izhlapevanje vode iz kože.
  • ZAŠČITA: Velik doprinos k zdravim nohtom predstavlja uporaba zaščitnih rokavic pri gospodinjskih opravilih. Izogibajte se agresivnih izdelkov za čiščenje in prekomernemu delu v vodi. Tudi uporaba acetona naj bo minimalna. Še bolje – svetujemo oljne odstranjevalce laka za nohte še posebej, če pogosto menjate barvo laka na nohtih.
  • OPUSTITEV SLABIH NAVAD: Grizenje nohtov lahko poškoduje nohte in poveča tveganje za okužbe. Odsvetujemo pa tudi uporabo škarjic in ščipalcev za nohte, saj uporaba le-teh lahko povzroči, da se nohti cepijo. Če pa se temu ne morete izogniti, uporabite tudi pilico s katero »zaprete« nohtno ploščo in preprečite cepljenje nohtov ter okužbe.
  • REDNA NEGA: Poskrbite za redno nego rok in nohtov. Nega nohtov lahko vključuje oblikovanje nohtov s pilico, skrb za negovano ob nohtno kožico z uporabo vlažilne kreme in negovalnega olja. Ne pozabite pa tudi na nego kože na rokah. Kožo lahko negujete z uporabo nežnega pilinga za roke, ki naj ne bo prepogosto (več kot 1x na teden), rednim mazanjem s kremo, pozimi pa ima blagodejni učinek tudi parafinska obloga za roke. Obiščite kozmetičarko, ki bo poskrbela za celostno nego rok in nohtov.

KAKO VAM LAHKO MI POMAGAMO?

Ponujamo različne oblike manikire. V kolikor želite le dalj časa lepe in urejene nohte, bo prava izbira manikira s klasičnim ali permanentnim lakiranjem. Če si želite naravne manikire in lepe oblike nohtov, bo prava klasična manikira. V kolikor želite kakovostno nego za vaše nohte in kožo rok, pa vam svetujemo obisk SPA manikire.

Poleg naših storitev pa lahko v našem salonu kupite tudi izdelke za nego rok in nohtov. Na voljo imamo tako negovalne izdelke (kreme, olja) kot tudi prehranske dodatke – 100% naravnega izvora.  Priporočamo uživanje Sezamovega krepčila linije Pharmos natur, ki je bogat naravni vir hranilnih in regenerativnih snovi. Le ta močno izboljša kakovost vaših nohtov. Več o Sezamovem krepčilu najdete v naši spletni trgovini.

Blog

5 nasvetov, kako do močnih in zdravih nohtov na rokah?