Ali ste opazili, da je na trgu mogoče dobiti vse več moške kozmetike? Kozmetični izdelki se med seboj res razlikujejo.

Pa se razlikuje tudi moška in ženska koža?

V zadnjih letih, si na naše veselje, vse več moških prizadeva za bolj zdravo kožo. Nega moške kože je enako pomembna, kot nega pri ženskah. Res pa je, da se moška in ženska koža malenkost razlikujeta.

V nadaljevanju vam predstavimo glavne razlike med moško in žensko kožo iz vidika anatomije in procesov, ki se dogajajo v koži.

V osnovi je zgradba kože pri moških in ženskah enaka. Zgrajena je iz vrhnjice in usnjice, zraven katere se neločljivo povezuje podkožje.

Razlike se pojavijo v procesih, ki se dogajajo v naši koži. Pri moških je koža načeloma debelejša in vsebuje več kolagena. Je pa tudi bolj mastna in zato bolj nagnjena k nastajanju aken (posebej v času pubertete). Na delovanje kože, ki je mimogrede naš največji organ, vplivajo različni dejavniki, med njimi tudi hormoni.

Prisotnost spolnih hormonov se glede na spol razlikuje. Ženski spol zastopata estrogen in progesteron, med tem, ko je najbolj znan moški hormon – testosteron. Ta vpliva na povečanje mišične mase, povečanje moči, zmanjšanje maščobnega tkiva in  razvoj sekundarnih spolnih znakov med njimi – poraščenost brade. Ob vsakem dlačnem mešičku se nahajata znojnica in lojnica. Te tri komponente sestavljajo pilosebacealno enoto kože. Lojnice proizvajajo sebum, ki masti kožo. Večinoma so lojnice pri moških bolj aktivne, zato je koža bolj mastna.

Koža pri moških in ženskah pa se z leti tudi različno spreminja. Načeloma se zaradi mastnosti kože in večje količine kolagena v moški koži znaki staranja, kot so gube, pojavijo kasneje.

Kot rezultat teh razlik pa je na trgu mogoče dobiti vse več kozmetičnih izdelkov namenjenih moškim. Tudi moška koža potrebuje nego.

V našem kozmetičnem salonu Ave ste tudi moški lahko deležni pravega razvajanja za vašo kožo. V sklopu naravne kozmetike Pharmos natur, ponujamo moško nego obraza, s posebej za vas zasnovanimi kozmetičnimi izdelki.

Razlika med moško in žensko kozmetiko je poleg sestave tudi v dišavah. Linija Pharmos natur For men vsebuje tri glavne kozmetične izdelke, ki jih je smiselno vključiti v vašo dnevno rutino nege kože.

  1. Moški čistilni gel – ta je hkrati tudi gel za britje. Kožo nežno očisti, ustvari se pena, ki omogoča prijetno britje.
  2. Effect serum – serum deluje protivnetno in pomiri razdraženo kožo. Vsebuje izvleček mentola, ki kožo prijetno hladi in osveži. Kože ne masti. Primeren je kot krema ali pa za uporabo po britju – After shave.
  3. Negovalni losijon za telo – kožo nahrani in neguje. Primeren za po tuširanju. Čeprav je veliko govora o tem, da je koža pri moških bolj mastna, je tudi suha. Precej kompleksno stanje kože je mastna koža s suho povrhnjico. A več o tem kdaj drugič.

Tukaj smo za vas, da vam svetujemo in pomagamo ohranjati lepo, zdravo kožo in mladosten videz.

Vse izdelke lahko dobite na recepciji našega kozmetičnega salona. Naročite se na nego obraza za moške in se prepustite nežnim rokam naših kozmetičark. Storitev je primerna tudi za obdarovanje moških v obliki darilnega bona.

Psssst… S partnerjem lahko izkoristita nego obraza v dvoje – priporočamo!

Poskrbite za svojo kožo in nas obiščite v Podutiku v Ljubljani.

Blog

Ali je moška koža res drugačna?