1. Kaj je aparat Megan?

Je sistem treh tehnologij, s katerimi  lahko vplivamo na globja tkiva v koži. Tehnologije, ki sestavljajo sistem so: radiofrekvenca, dermaboost sistem in led svetloba.

2. Kako vsaka od tehnologij deluje na našo kožo?

Radiofrekvenca segreva kožo. Doseči želimo segrevanje kože do temperature 40°C, saj ob tej temperaturi spodbudimo delovanje fibroblastov (kožnih celic v usnjici) k tvorbi novega kolagena in elastina. Pri radiofrekvenci gre za odložen učinek delovanja, saj celice potrebujejo čas, da se tvorba začne. Ravno zaradi tega razloga želimo ponovitev tretmaja na 1 teden 4x. Sicer pa radiofrekvenca pospeši mikrocirkulacijo kože, kožo razstrupi in na splošno izboljša strukturo kože.

Dermaboost tehnologija je namenjena izboljšanju prepustnosti celičnih membran v koži, z namenom, da lahko kasneje skozi ustvarjenje pore/»kanalčke« kozmetično učinkovite snovi iz Led koncentratov prodrejo v celice kože. Z drugo besedo bi to tehnologijo lahko poimenovali mezoterapija = breziglična terapija. S pomočjo delovanja električnega toka v celicah ustvari »kanalčke«. Na koži se to čuti kot nežno zbadanje.

Led svetloba pa učinkuje v kombinaciji s posebnimi koncentrati, ki vsebujejo molekule občutljive na led svetlobo.

Kakšen je princip delovanja? V sistemu Megan so uporabljene tri barve led svetlobe: rdeča, zelena in modra. Vsaka svetloba ima svojo valovno dolžino, ki pove kako globoko v kožo lahko prodira. Rdeča svetloba ima najdaljšo valovno dolžino in zato prodira najglobje v kožo – do usnjice. Zelena ima srednjo stopnjo prodiranja v kožo in deluje nekje do bazalne membrane (meja med usnjico in vrhnjico). Modra pa deluje na površini in v vrhnjici.

3. Ali je sistem Megan namenjen samo pomlajevanju?

NE. S sistemom Megan lahko vplivamo na različna stanja kože. Pri vsaki indikaciji pa posredno (z radiofrekvenco) vplivamo tudi na »pomlajevalni učinek« videza kože. Megan se sicer lahko uporablja tako na obrazu, kot na telesu. Trenutno ga izvajamo samo pri tretmajih obraza.

Na obrazu ga lahko uporabljamo za:

– posvetlitev obraza: enakomernejša polt, sijoč videz, spočita koža,

– liffting kože: bolj napeta koža, zamanjšan videz  globokih gub, manjše gubice lahko popolnoma izravnamo, svež videz,

– glajenje manjših gub: bolj poln videz na obrazu (princip botoksa), izginejo manjše mimične gube oz. večje gubice postanejo manj opazne.

– beljenje večjih hiperpigmentacij: zmanjšanj videz vidnih temnih lis na obrazu

– akne: zmanjšajo se vnetni procesi v koži in posledično se izboljša stanje = zmanjšano število vnetih aken,

– tretiranje očesnega predela: manj opazne očesne gubice, privzdignjene veke…

Aparat ima za vsako indikacijo vnaprej prilagojen program, koliko časa mora katera od tehnologij delovati za želeni rezultat.

4. Kakšne so prednosti tretmaja Megan pred drugimi aparaturami za nego kože?

Neinvaziven in neboleč tretma. Štirikrat boljši rezultati v primerjavi z drugimi tehnikami pomlajevanja. Takojšnji (vidni) rezultati že po prvem tretmaju. Koncentrati prodrejo tudi v globje plasti kože in tarčno delujejo na celice. Razstrupi kožo ter stimulira proizvodnjo kolagena in elastina.

5. Kaj se zgodi v koži po opravljenem tretmaju?

S pomočjo sistema Megan in LED koncentratov v celice kože prodrejo kozmetično učinkovite snovi, ki izboljšajo strukturo in stanje celic v koži. S tem, ko se naprej delijo »spremenjene« ZDRAVE celice, se izboljša tudi stanje kože, kar koži daje bolj mladosten videz. Gre za dobro investicijo v vašo kožo.

Zanimivost

Kombinacija tehnologije dermaboost in led svetlobe je bila prvotno razvita v medicini za namen zdravljenja rakavih obolenj, kjer so želeli tarčno delovati le na rakave celice. Lepotna industrija je po medicini prevzela idejo in tako so pri Skeyndorju lepotni strokovnjaki razvili inovativno metodo pomlajevanja.


Več informacij o tretmaju Megan najdete v zavihku STORITVE > NEGE OBRAZA > TRETMA MEGAN. Pogledate lahko tudi naše objave na Facebooku in Instagramu.

Slide
Rezervirajte si termin

Blog

5 Najpogostejših vprašanj o tretmaju Megan