Masaža z vročimi kamni

Masaža z vročimi kamni je dobro poznana po vsem svetu. Njen izvor seže v obdobje 2000 let pr.n.št.

Pri tej masaži se naravno zglajeni, vroči kamni vulkanskega izvora uporabljajo kot pripomoček za masažo. Njihova toplota pripomore k občutku popolne sprostitve.

Prepojeni kamni z zdravilnimi eteričnimi olji pospešujejo cirkulacijo in sproščajo utrujene mišice. Iz vašega telesa pomagajo izločiti odvečne nezdrave snovi. Uravnavajo, poživljajo in vitalizirajo energetske centre. Masaža traja 75 min in se izvaja na mizi z uporabo zdravilnih eteričnih olj.

Vroče (vulkanske) kamne polagamo na meridiane. Kaj so MERIDIANI- so energijske poti, ki potekajo skozi naše telo. Potekajo po celem telesu in se končajo v rokah. Po njih poteka CHI energija. Poznamo 12 meridianov, vsak pa ima svoj par zato jih je skupno 24..

Tskubi akupresurne točke – Akupresurne točke so mesta, kjer ležijo meridiani. Na teh točkah na energijo najlažje delujemo, saj jo najlažje dosežemo. Te točke so stalne in se ne premikajo.

Topli kamni omogočajo:
R

globoko sprostitev

R

prepojeni so z zdravilnimi eteričnimi olji, ki pospešujejo cirkulacijo (če zdravilno eterično olje uporabljamo)

R

sproščajo utrujene mišice

R

iz vašega telesa pomagajo izločiti odvečne nezdrave snovi

R

N uravnavajo, poživljajo in vitalizirajo energetska središča

Potrebujemo:
P

1 velik kamen

P

8/10 srednje velikih kamnov (debelejši)

P

8 srednje velikih kamnov (tanjši)

P

2 podolgovata kamna

P

2 manjša kamna (debelejši)

P

8 majhnih kamnov (tanjši)

Postopek masaže:

Kamne segrejemo v vodni kopeli do 50 stopinj (po občutku). Ob kopeli položimo 2 brisače na katere bomo polagali vroče kamne. Kamne jemljemo iz kopeli z leseno žlico. Ob tem pazimo na sebe predvsem pa na stranko, saj so lahko kamni prevroči in jo s tem opečemo.

Vedno pričnemo izvajati masažo na hrbtu:
  • na hrbet damo malo masažnega olja
  • položimo kamne

Ko polaganje kamnov zaključimo pričnemo z masažo nog, nato masažo hrbta. Stranka se obrne položimo kamne na trup. Stojimo ob glavi masiranca. Povlečemo roke od popka do prsnice. Ena roka počiva na prsnici, drugo pa položimo na čelo,rahlo pritisnemo nato dlan zapeljemo ćez lase. Ko stranka leži na hrbtu položimo majhne kamne tudi med prste na nogah.

Tretma je primeren tudi kot darilo – v obliki darilnega bona

Slide
Rezervirajte si termin