V prejšnjem blogu o glivicah ste lahko prebrali, kako prepoznamo glivično obolenje. Kako pa jih lahko pozdravimo?


ZDRAVLJENJE GLIVIC NA NOHTIH:

Glivice na nohtih so zelo trdovratne, zato je potrebna vztrajnost in doslednost. Pomagate si lahko s spodaj naštetimi načini.

  • Redna pedikura: glivični nohti potrebujejo posebno nego. Pomembno je, da odstranimo čim večji del obolelega nohta. Na ta način lahko mehansko poskrbimo, za zmanjšanje napredovanja obolenja.
  • Preventivna uporaba protiglivičnih izdelkov: v lekarni je na voljo kar nekaj produktov, ki lahko zaustavijo napredovanje blagega do zmernega glivičnega obolenja. Po naših izkušnjah so najbolj učinkoviti lak Onytec in tekočina Exolorfin. V našem salonu Ave pa lahko dobite Oxilver sprej in antimikotične serume. Vsekakor je zelo pomembno, da za zdravljenje glivic na nohtih izbiramo pripravke v obliki tekočine, spreja. Tudi lak je lahko dobro učinkovit, vendar je pred nanosom površino nohta potrebno popiliti. Tako omogočimo lažje prodiranje aktivno učinkovitih snovi v noht. Pazimo, da pripravke uporabljamo predvsem pod nohtom, kjer je glavno žarišče glivic.
  • Dezinfekcija obutve: pomembno je, da med zdravljenjem poskrbimo za čisto obutev. V našem kozmetičnem salonu Ave lahko med pedikuro izkoristite uporabo naprave za dezinfekcijo obutve, ki jo imamo v garderobi.
  • FOTODINAMIČNA TERAPIJA: V kozmetičnem salonu Ave ponujamo tudi zdravljenje glivic s fotodinamično terapijo Pact MED, v kombinaciji z antimikotičnim gelom. Terapija je učinkovita pri blagih do zmernih glivičnih okužbah.
  • LASER: Za zdravljenje hujših oblik glivic na nohtih pa se je dobro izkazala uporaba laserja – pri dermatologu.

Fotodinamična terapija PACT MED za zdravljenje blagih in zmernih glivic na nohtih.

ZDRAVLJENJE GLIVIC NA KOŽI STOPAL:

Glivice na koži lahko bistveno lažje pozdravimo.

Zadostujejo že preventivni ukrepi – dobro osušena koža, dezinfekcija, bombažne nogavice, preprečevanje in zmanjšanje potenja stopal z uporabo dezodorantov za noge (lahko dobite pri nas) in zdravljenje z antimikotičnimi kremami (npr. Canesten, Lamisil). Glede uporabe drugih zdravil se posvetujte s svojim zdravnikom.

V kolikor imate težave z glivicami, se lahko obrnete na nas. Pokličite nas in se naročite na pedikuro ali brezplačen 15-minutni posvet. Lahko vam svetujemo tudi preko telefona: 041 401 600 ali preko e-pošte: info@salonave.si

Skupaj nam bo uspelo! Tukaj smo za vas!

Slide
Rezervirajte si termin

Blog

Imam glivice na nohtih, kako naj se jih znebim?