Medicinska pedikura

Medicinska pedikura je usmerjena bolj v problematiko stopal in nohtov na nogah. Pri tem postopku se rešuje in zdravi vraščene nohte (z BS sponkami ali brez), glivične nohte, kurja očesa in otiščance.
Lahko se kombinira s klasično pedikuro ali pa se posvetimo samo določenemu problemu. Trajanje je odvisno od problematike.
Poleg urejanja vam še svetujemo nego doma (primeren izdelek), da lažje dosežemo željen rezultat.

4 vrste problematike stopal:

Glivice

Glivice spreminjajo strukturo nohta, ki se sčasoma začne debeliti, drobiti in lahko povzroča različne deformacije nohtov, kot je vraščanje nohtov, neprijeten vonj in zadebelitev nohta. Zadebeljene glivične nohte lahko brusimo in s tem odstranimo zadebeljen glivičen del nohta ter ga nato zaščitimo z antimikotično maso ali pa samo začnemo zdravljenje z antimikotičnim sredstvom. Če glivičen noht ni zadebeljen pa noht in nohti kanal dobro očistimo in nanensemo antimikotično sredstvo.

Razpoke na peti
Razpoke na peti oz. ragade nastanejo predvsem zaradi odvečne trde kože. Ragade očistimo in odstranimo trdo kožo ter jo zaščitimo, da se razpoke zacelijo. Odprte razpoke je nujno potrebno dobro sanirati in zaščititi saj je le-ta lahko zelo nevarna za bakterije in viruse.
Kurja očesa

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko. Saniramo ga tako da najprej odstranimo odvečno trdno kožo nato pa še stržen, ki je na sredini in je vzrok za bolečine. Odstranjevanje je brez bolečin, na koncu pa vam še svetujemo kako preprečiti ponoven nastanek.

Pri vraščenem nohtu

Pri vraščenem nohtu se noht vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih tudi bakterijsko okužbo. Vzroki za vraščanje nohta so največkrat poškodba, preozki čevlji in nepravilno pristriženi nohti. Vraščen noht se sanira tako da se odstriže vraščen del nohta in očisti nohtni kanal, če je potrebno se pa namesti še BS sponka. BS sponka je pripomoček s katerim najbolj učinkovito rešujemo in preprečujemo ponovno vraščanje nohta. Nameščanje je popolnoma brez bolečin, ravno tako odstranitev ali zamenjava sponke.

Tretma je primeren tudi kot darilo – v obliki darilnega bona

Slide
Rezervirajte si termin